WeColorMusic vam realitzar un taller a l'escola Tecnos per composar l'himne de l'entitat.

Un Taller Molt Especial: Himne per a l’Escola Tecnos

Compartir:

Un dels serveis que oferim a WeColorMusic són els tallers de teatre musical. Hi treballem aspectes com la comunicació i la confiança, tant en un mateix com en l’equip. No obstant això, hi ha una variant específicament pensada per treballar amb infants: el taller de teatre musical basat en la nostra obra BRUNA.

Treballar amb escoles és un dels nostres reptes preferits. Els nens i nenes sempre han estat molt presents a les nostres obres, i transmetre el nostre entusiasme pel teatre i la música ens resulta tan necessari com apassionant.

És per això que ens va encantar rebre un encàrrec per part de l’Escola Tecnos de Terrassa, a més un de molt especial: la creació del seu propi himne escolar. Acompanyeu-nos a descobrir com convertim una cançó del musical BRUNA en un símbol inspirador per a tota una comunitat educativa.

Taller de composició de WeColorMusic per l'escola Tecnos de Terrassa.

1) Què ens va demanar el client?

L’escola Tecnos havia estat treballant amb l’alumnat les cançons del nostre musical BRUNA, i un dia ens van demanar que anéssim a fer un taller explicant el procés que seguim per composar les nostres creacions musicals. Va ser una experiència tan enriquidora que, uns dies després, ens van escriure per demanar-nos que col·laboréssim amb ells per escriure una cançó pròpia, que esdevindria l’himne de la seva escola.

A nosaltres ens va fascinar la idea i vam acceptar l’encàrrec sense dubtar-ho. El que ens va sorprendre és que volguessin prendre com a base un dels temes de BRUNA, concretament Som. Que escollissin una de les nostres cançons era sens dubte un elogi, però que es tractés d’aquesta en concret suposava un desafiament afegit.

La cançó Som ens situa en una escola als anys 1930, just abans de la Guerra Civil. En un context educacional fred i rígid, basat únicament en la disciplina, els nens i nenes es rebel·len cantant a la llibertat i els seus drets com a persones. Es tracta, per tant, d’un missatge pràcticament oposat al què necessitàvem transmetre en aquest cas, i és precisament aquí on radica la màgia d’aquest projecte.

2) Com ho vam aconseguir?

La missió era clara: sobre la base musical de Som, trobar les paraules adequades per realçar els valors de l’escola Tecnos i la seva forma d’educar, de manera que el resultat representés a totes les persones que formen part d’aquesta entitat. Per aconseguir-ho, vam realitzar diverses sessions treballant estretament amb alumnat i equip docent, que van viure des de dins el procés compositiu fins a trobar junts la millor manera de transmetre el missatge desitjat.

Com a resultat d’aquestes jornades, vam aconseguir crear un himne que transmetia l’esperit de l’escola Tecnos. Una cançó la lletra de la qual apel·la a tots aquells que en formen i n’han format part, i que ret homenatge a la seva trajectòria i compromís de formar persones que facin de la societat del futur un lloc millor.

Després del procés de composició va arribar el moment de gravar la cançó, i ho vam fer ni més ni menys que a l’emblemàtica sala Nova Jazz Cava de Terrassa. Allà vam poder comptar amb l’espai necessari per capturar l’energia, l’emoció i les veus de 50 nens i nenes de 4t de primària cantant a ple pulmó.

Taller de WeColorMusic per l'escola Tecnos de Terrassa. Enregistrament de la cançó.

3) El resultat

L’experiència de composar una cançó i després enregistrar-la en un estudi professional va ser sens dubte inoblidable per a tots els participants. El resultat final va ser més que un himne: va ser un testimoni del compromís de l’escola Tecnos amb l’art i la feina ben feta.

A WeColorMusic, creiem en el poder de la música com a agent transformador i com a eina educativa. Estem agraïts d’haver pogut formar part d’aquesta experiència i d’haver contribuït a fer que els alumnes hagin pogut créixer, formar-se en cultura i, sobretot, gaudir aprenent.

Taller de teatre musical de WeColorMusic per l'escola Tecnos de Terrassa.

Us deixem amb les paraules que ens va fer arribar l’Encarna Mora, professora de música d’aquesta escola:

Encarna Mora, professora de música a l'Escola Tecnos

“La Mar i el Mateu ens han produït l’enregistrament de l’himne de la nostra escola i ha estat una experiència extraordinària. Destacaria la seva gran professionalitat, eficiència i rigor en totes les fases de la realització i gravació de la cançó: creació de la lletra, enregistrament, edició i mescles, post-producció etc. A més a més, tot portat a terme amb una qualitat humana i delicadesa amb els infants sublims. Un absolut plaer treballar amb WeColorMusic. Un 10.”

T’agradaria saber més sobre el taller de teatre musical BRUNA?

2 comentaris a “Un Taller Molt Especial: Himne per a l’Escola Tecnos”

  1. Som els Somiadors i les Somiadores de 4t que hem creat aquest himne amb vosaltres. Ha estat molt emocionant conèixer els creadors del musical de Bruna i treballar mà a mà amb vosaltres. Sou molt creatius i estem molt agraïts i agraides per la vostra ajuda. Us donem un 100 de 10.

    Us estimem molt!

    Respon

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad