DO NOT WAIT FOR ANYTHING

Del musical LA HISTÒRIA DE L’AVI JOSEP

Música i lletra de Mateu Peramiquel
Canta Mar Puig

La primera cançó original en anglès de Mateu Peramiquel que forma part d’un espectacle de WeColorMusic. Un tema que forma fart de la història número 13 del pòdcast de Les històries de l’avi Josep i que també forma part d’una de les històries que apareix a l’espectacle en directe. Aquesta cançó en la història és cantada pel personatge de la Isona, una noia, cantautora que compon cançons i es dedica a fer els seus concerts arreu del país. Aquesta cançó va dedicada als seus pares i observareu que la lletra és precisament un homenatge al pare i la mare.

 

ESTRUCTURA DE LA CANÇÓ

Una cançó, balada que la producció presenta certes diferències del directe. En l’espectacle de Les històries de l’avi Josep, es plasma en la diorecció una escena on la Isona presenta les cançons del seu directe musical de manera com si estiguéssim presenciant el concert, en un bar, pub o sala de concerts. En el directe escoltem la cançó interpretada en directe a veu i guitalele (una guitarra més petitona afinada en La, que pot recordar a un Ukulele, però que manté les 6 cordes i els intervals d’afinació d’una guitarra convencional).

En la versió gravada escoltem una producció una mica més sofisticada i desenvolupada. Fins i tot la percussió acompanya el tema de manera subtil, però suficient per desmarcar la diferència entre el directe i la producció enregistrada.

El tema presenta una estructura formal de cançó pop habitual. Estrofes que exposen moments quotidians de la protagonista que interpreta la cançó en referència a la vida dels seus pares, a qui va dirigida la lletra.

A la tornada escoltem un cant en forma de resum, on s’expressa que a la vida no cal esperar res (Do not wait foir anything), que la vida t’ho portarà. Amb això, l’autor de la lletra no fa referència al fet que deixem de lluitar pels nostres somnis i les nostres passions, en absoluta sinó que les coses més importants a la vida, la major part de les vegades les tenim molt a prop, i venen soles, com un somriure per part dels teus pares, l’ajuda d’aquests i altres vivències que puguis viure amb les persones que t’estimen.ELS SECRETS DE LA CANÇÓ.

La màgia d’aquesta cançó és l’aspecte de meta cançó que es produeix. L’autor Mateu Peramiquel, per compondre aquesta cançó, sempre afirma que va ser una cançó dedicada als seus sogres. Per ell els seus sogres sempre han estat i són unes grans persones molt estimades, com si fossin uns pares per ell, per tant, el punt de partida van ser ells dos. Posant-se en la pell d’una autora compositora de cançons, es va crear aquesta cançó que l’autora fictícia dedica als seus pares, i l’autor real dedica als seus sogres, en part, com uns pares.

En l’espectacle musical en directe i en el pòdcast, escoltem com la cançó es dona a conèixer de manera progressiva i de manera inversa al sentit natural de la cançó, primer escoltem les últimes estrofes en cantades curtes de manera progressiva cada vegada que apareix la cançó, fent referència a l’escena on la Isona està en un concert, i és en aquell moment que interpreta la seva última cançó del concert.

Si coneixeu la història sabreu que el personatge del Jofre és un gran amant de la Isona i de les seves cançons, però bàsicament de la Isona. Aquest, en l’última escena li demana que li canti la seva cançó preferida… aquesta.

 

Escolta la cançó a la teva plataforma preferida i posa-la a la teva set list.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad