Search

LA FOTO DIU...Regidoria d'espectacles

Hola, com esteu? En els dies vinents trobareu al nostre canal d'Instagram una nova secció que l'hem titulat 'LA FOTO DIU...' i traca de descriure les fotos que vam fer en una funció de Bruna, el musical per la fotògrafa Marta Vilardell, que si cliqueu al seu nom podreuconèixer la seva feina i si us agrada la seva feina doncs sempre la podeu contractar com a fotògrafa.

La primera foto d'aquesta nova secció és la següent.Ella és la Mariona Morral i és la nostra Regidora de l'espectacle BRUNA, el musical. Si voleu veure el vídeo de la secció explicant tota la feina que fa la nostra regidora, el trobareu al nostre canal d'Instagram en els dies vinents.

Que fa la nostra regidora? Doncs un munt de coses. A més a més, com que no estem pas a Broadway, la nostra Mariona té diverses tasques, peròbàsicament és la jefa del que passa a l'escenari des del muntatge fins al desmuntatge de l'obra.

Segons la Wikipedia, la regidoria d'espectacle és:


La Regidoria d'espectacles en viu és un ofici del teatre. Regidor o regidora és la denominació que rep la persona responsable de l'organització dels moviments i efectes escènics disposats pel director d'escena, garantint la integritat artística de l'espectacle en totes les seves representacions.[1] És considerada com la màxima autoritat a l'escenari i és responsable directa de l'espectacle una vegada aquest hagi començat.

Antigament el regidor assumia les funcions del traspunt o segon apunt, però avui en dia el seu càrrec configura el pas intermedi entre el director i la resta de l'equip tècnic.[2]

El terme regidor prové del francès régisseur. Encara que les funcions que du a terme siguin les mateixes aquest terme no és utilitzat arreu. A la majoria de països de parla hispana la denominació que rep aquest càrrec és la de director d'escenari, als països de parla anglesa és el stagemanager, a Alemanya és Inspizient i a Itàlia direttoredi scena.


Us deixo l'Enllaç de la pàgina completa per si voleu donar-hi un cop d'ull a tota la seva història.


Si voleu saber una curiositat de la Mariona, és que li agrada molt el vi. I és que a casa seva tenen un celler. Celler Can Morral i fan uns vins deliciosos i molts de vosaltres ja coneixeu l'experiència que fem en aquell celler.


Us convido a descobrir-los i a descobrir els seus vins ecològics que valen molt la pena.

Si voleu saber més coses sobre les funcions d'un regidor d'espectacles ens podeu escriure els vostres comentaris i encantats us respondrem les vostres inquietuds.


Moltes gràcies i fins a la pròxima edició.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Dia Mundial de la Propietat intel·lectual

Hola estimats i estimades! Bé, aquesta setmana us esperem amb l'espectacle BRUNA, el musical a Cerdanyola i ja podeu reservar la vostra entrada AQUÍ. És totalment gratuïta però cal reserva prèvia. Afa