Search

Dia Mundial de la Propietat intel·lectual

Hola estimats i estimades! Bé, aquesta setmana us esperem amb l'espectacle BRUNA, el musical a Cerdanyola i ja podeu reservar la vostra entrada AQUÍ.

És totalment gratuïta però cal reserva prèvia. Afanyeu-vos que volen! Estem rebent força e-mail fent la pre-reserva. ara ja ho podeu fer vosaltres directament a l'enllaç!


Doncs bé, avui és el dia mundial de la propietat intel·lectual, un tema que ens afecta de prop ja que som creadors i com a tals doncs hem de mirar de registrar tot allò que fem i creem. Ja siguin obres de teatre, cançons o espectacles que tinguin contingut de creació.


És un tema delicat ja que al llarg de la història s'han conegut molts casos d'estafa en aquests temes ja que molts artistes desconeixedors d'aquest tema, es deixaven portar, molt sovint per persones que s'acabaven aprofitant de les seves creacions. Jo personalment no estic pas en contra del servei de management que ofereixen moltes agències o productores, les quals gestionen tots els drets d'autor, contractes artístics, etc. ara bé, com a professional del sector sempre he volgut saber una mica més sobre aquests temes, ja que mai saps com et pot afectar en un futur.


El cas més actual i que ha causat tan de rebombori és el cas de la cantant nord-americana Taylor Swift que va signar uns contractes de drets sobre les seves cançons que van acabar sense poder que ella mateixa podés reproduir-los mai més!! Això va fer que evidentment, ella anés als tribunals, però com el sector de la música avança tan i tan ràpid amb l'internat només va trobar la solució de tornar a enregistrar totes les cançons que havia fet en un inicio i que ara no podia fer servir, per tant ara fa servir les que ha tornat a re gravar. Una bona moguda tenint en compta tota la feinada que suposo aquesta infraestructura. us deixo un link on podreu veure un vídeo de youtube de Jaime Altozano explicant aquest tema, que trobo tan interessant i tant necessari si ets artista o simplement tens contingut original de creació pròpia


LINK- Los contratos FILTRADOS de Kanye West: la VERDAD de la industria discográfica - YouTube


Si us interessa aquest tema doneu-li un cop d'ull a aquest vídeo que està increïble!

pel que fa al nostre país tots coneixem a SGAE que és l'organitzadora principal que recapta els drets d'autor dels seus socis i procura pel seu benefici. I dit això entraríem en un blog que donaria per una novel·la. si ets artista simplement has de saber que SGAE és una entitat privada que gestiona els drets dels autors i autores que registrin les seves obres amb ells, ara bé, hi ha altres mecanismes per protegir les teves obres, com per exemple, la propietat intel·lectual, ells però no vetllaran perquè tu cobris ni un euro, simplement et garanteixen que la teva obra queda protegida de plagis o mals usos. La propietat intel·lectual forma part de l'administració pública i és una molt bona garantia per enregistrar les teves obres de manera segura 100%


Us deixo el link de la web - Cataluña - Registro de la Propiedad Intelectual | Ministerio de Cultura y Deporte


Bé, si us interessa aquest tema ens podeu escriure i intentarem solucionar tots els vostres dubtes. Motles gràcies i estigueu atents a les novetats de Instagram que el maig en porta moltes!!


Una abraçada i fins aviat!!

2 views0 comments

Recent Posts

See All