fbpx

5. ESCALA EÒLIA I LACRES

Compartir:

Benvinguts i benvingudes, en l’episodi d’avui parlarem de bastantes cosetes diferents. La veritat que ens ha costat molt trobar un títol, però bé, el més representatiu seria l’escala Eòlia en música que no és res més que l’escala menor natural.
Una de les organitzacions de la música en si, podrien ser les escales. D’escales n’hi ha moltíssimes, i una d’elles rep el nom d’EÒLICA o EÒLIA i prové del 6è grau de l’escala major. L’escala major é

s l’escala principal en què es comença estudiar la música i en la que ‘tot’ gira i es pren de referència.
L’escala major per excel·lència és la de DO MAJOR, i com que hem dit que tot surt d’allà, una escala eòlica (eòlica de LA) seria l’escala major de DO començada per la nota LA, i el que és el mateix, l’escala menor natural.

Costa d’explicar i d’entendre perquè es podenarribar al mateix punt des de llocs ben diversos, i en definitiva és com la música, que amb uns mateixos acords pots arribar a infinitat de llocs diferents.

La Mariona ens parla de les lacres que són aquella mena de taps de cera que es col·loquen a l’ampolla del vi. Són sinònims a les càpsules de les ampolles que envolten el coll de l’ampolla i és una manera d’embotellar. El seu vi amfiteatre n’és un exemple.
Ho trobareu tot en l’episodi! No oblideu deixar els vostres comentaris aquí sota per si voleu saber alguna cosa en concret i simplement perquè ho anàvem a explicar i hem canviat de tema xD

Si ens ho preguntes, et respondrem!

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad