Iniciatives per apropar el teatre als joves

Iniciatives per a apropar la cultura i el teatre als joves.

Compartir:

Aquest contingut forma part d’una línia de mail que envio a persones del sector de les arts escèniques que estan interessades en rebre novetats i idees sobre propostes del sector en general. Vaig parlar sobre com acostar el teatre i les arts escpèniques als joves, ja que sembla que aquest país ens costa una mica i vaig preguntar que acostessiu les vostres propostes que compartire-les amb tothom. Doncs bé, aquí van algunes propostes que em vau fer arribar en els vostres correus.

Ja ho sabeu, si voleu rebre aquests correus, només heu d’anar AQUÍ i demanar-ho.

 1. Contingut interactiu
  • Setmanes abans de l’espectacle, es crea contingut participatiu a les xarxes socials de l’organitzador: preguntes, jocs, etc. També els mateixos joves del poble hi participen posant-se davant la càmera.
 2. Programació temàtica
  • Programa druant certes èpoques de l’any una programació temàtica d’interès per als joves i sempre de manera participativa, tant física com online.
 3. Col·laboració amb artistes
  • Fer col·laboracions amb artistes joves, ja siguin actors del municipi que parlin de les propostes que estan en cartellera a les xxss i en altres indrets físics que et puguis imaginar, o els mateixos artistes de l’espectacle que vindrà a realitzar tallers, activitats o ponencies setmanes prèvies a l’espectacle.
 4. Teatre Interactiu:
  • Introdueix elements interactius dins del mateix espectacle. Aquesta participació directa dels espectadors pot augmentar l’immersió i l’interès dels joves. No totes les companyis hi estaran avingudes, però crec que pot ser de gran interès per a tots incentivar el públic de maneres originals
 5. Visites a Bastidors:
  •  Ofereix als joves l’oportunitat de veure el que passa darrere de l’escenari. Visites guiades als bastidors, trobades amb els actors i tallers de producció poden donar una perspectiva única i enriquidora.
 6. Teatre a l’Escola:
  • Establir col·laboracions amb les escoles i els instituts per portar espectacles als estudiants o facilitar tallers teatrals dins dels centres educatius. Això pot ajudar a crear un ambient més proper i accessible.
 7. Concursos de Guió i Dramatúrgia:
  •  Convoca concursos de guió o dramatúrgia per a joves talents creatius. Ofereix la oportunitat que les obres seleccionades es representin com a part de la programació teatral amb actors i companyies professionals.
 8. Màximitzar cada proposta:
  • Si teniu una programació setmanal, realitzar tot tipus d’activitats durant uns dies previs a l’obra i un o dos dies posteriors amb Xerrades, col·loquis, activitats. Organitza concursos i premis. Recompenses a establiments del propi municipi per participar de les activitats, etc.

Si voleu que alguna d’aquestes idees les desenvolupi per extreure la màxima informació, només m’heu de contestar al mail o posar-vos en contacte amb nosaltres AQUÍ

Moltes gràcies!

 

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad