Explorant tota la dimensió de l'espectacle ALAN

Explorant tota la dimensió de l’espectacle: El musical ALAN deixa emprempta a Barcelona i a Berga

Compartir:

En la emocionant estrena d’ALAN a Barcelona, ens hem submergit en la valenta història d’Alan Montoliu, un jove de 17 anys que va desafiar l’assetjament escolar i la transfòbia amb la seva pròpia vida. Més que un espectacle, ALAN busca generar reflexions i converses essencials sobre problemes crítics que afecten la nostra societat.

Després de l’estada a Barcelona iniciem el nostre primer recorregut de gira a la ciutat de Berga, que expressem el nostre profund agraïment a l’Ajuntament i al Consell Comarcal del Berguedà per obrir les seves portes a aquesta experiència única. L’obra va ressonar poderosament entre centenars d’estudiants, revelant la urgent necessitat d’abordar aquestes qüestions de manera compasiva i directa.

La participació de Carmen Cabestany, presidenta de NACE (No Al Acoso Escolar), va afegir una perspectiva experta i va oferir consells pràctics sobre com eradicar el bullying i proporcionar suport.

Aquest encontre a Berga va transcendir l’etiqueta d'”espectacle”. Va ser un diàleg amb la realitat que reforça la nostra creença en la capacitat de les experiències en viu per aportar un valor inigualable a la societat.

A més, destaquem els beneficis d’apropar espectacles amb col·loquis després de la funció, especialment aquells que aborden la temàtica del bullying. Aquests col·loquis no només donen als alumnes l’oportunitat de reflexionar sobre l’obra, sinó que també fomenten el diàleg obert sobre l’assetjament escolar i la importància del respecte i l’empatia.

Pel que fa als beneficis per al municipi, realitzar tres funcions d’ALAN a Berga va permetre que 1300 persones presenciessin l’espectacle. Això no només impulsa la participació cultural, sinó que també té un impacte econòmic positiu en atreure un públic divers i estimular l’activitat local.

  1. Consciència i Prevenció: Programar una obra que aborda la temàtica del bullying proporciona a la comunitat educativa i als espectadors en general una potent eina de conscienciació. La representació teatral serveix com a mitjà efectiu per sensibilitzar sobre els problemes associats a l’assetjament escolar i fomenta la prevenció al generar un diàleg obert i reflexiu.
  2. Empatia i Comprensió: La representació en viu de situacions relacionades amb el bullying permet a l’audiència experimentar empatia de manera directa. En submergir-se en les vides dels personatges, el públic pot comprendre millor les complexitats emocionals vinculades a l’assetjament escolar. Aquesta comprensió més profunda pot conduir a un canvi d’actituds i comportaments a la comunitat.
  3. Impacte Social i Comunitari: Programar una obra sobre bullying contribueix a la creació d’una comunitat més solidària i conscient. El teatre no només ofereix entreteniment, sinó que també juga un paper crucial en la formació d’opinions i actituds. En abordar temes socials rellevants, es construeix un entorn en què la comunitat pot reflexionar, dialogar i unir-se per crear un canvi positiu.

Quines altres iniciatives creus que podríem emprendre per seguir contribuint a la conscienciació i transformació social?

Agraïm a tots els qui es van unir a aquesta travessa i esperem seguir construint ponts cap a un futur més compassiu i conscient. 💙🌟

#ALAN #NoAlAcosoEscolar #WeColorMusic #CambiandoVidas

Obra de teatro musical para jóvenes
Compañía de ALAN el musical en el coloquio escolar post función

 

 

Mateu Peramiquel, compositor y director de WeColorMusic.

Creador de espectáculos musicales. www.wecolormusic.com

 

 

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad