Canta sense parar amb la Nadala més esbojarrada d'aquest nadal.

‘Es vibrante y experimenta un continuo in crescendo de sensaciones desde su inicio
Norman Marsà
‘Canciones que consiguen arrancarnos tanto una sonrisa como una lágrima’
El Periódico
Alan un musical de Mar Puig i Mateu Peramiquel
Més que un musical.
ALAN és la nova creació de WeColorMusic, un musical inspirat en una emotiva història real en cartell al Teatre Condal de Barcelona a l’octubre de 2023.
L’obra està inspirada en la vida d’Alan Montoliu, un noi de disset anys que per culpa de l’assetjament escolar i la transfòbia que pateix, decideix suïcidar-se.
La societat no tracta bé l’Alan i li impedeix experimentar la felicitat al complet privant-lo de poder ser qui és; privant-lo de, senzillament, ser.
ALAN no és un espectacle infantil, és un espectacle per a tots els públics. Un espectacle necessari, un ‘MUST’ per al public adult i per a aquell sector juvenil que tant necessita mirar-se al mirall i veure-hi reflectida la realitat d’un adolescent tal com és veritablement.
Conèixer la família de l’Alan i poder construir junts aquest espectacle ha estat un regal, i una lliçó de fortalesa i vitalitat.
ALAN és una obra que ens convida a reflexionar sobre temes importants com la identitat personal i la llibertat individual, mentre ens emociona amb una banda sonora original i una posada en escena espectacular. A través d’aquest musical, podem aprendre valors positius com el coratge per ser un mateix i seguir els nostres somnis, així com la importància del suport emocional en moments difícils.


Sinopsi
Mi: (Entra al final de la cançó i se’l mira) Uau!
A: Què? Què me’n dius? T’agrada?
Mi: M’encanta
A: Segur?
Mi: Seguríssim
A: No sé si podré
Mi: Clar que sí. Nosaltres sempre hem sigut capaços de tot, no?
T’ha vist la mama ja?
A: No
Mi: Tens por?
A: De la mama?
Mi: No. Del teu primer dia
A: Nosaltres no tenim mai por.
Equip




ANDER MATARÓ
Actor i cantant de 21 anys que està cursant actualment el Recorregut de Formació Professional d’Arts Escèniques a Aules, Barcelona.
S’ha format també al Col·legi del Teatre de Barcelona i amb professors com Benjamí Conesa, Enric Cusí, Carlos Gramaje i Maria Torras. En música s’ha format en la pràctica del violoncel.
Ha format part de diversos projectes semiprofessionals com S’aixeca el teló al CMC de Gràcia, El cicle vital, al CMC de Poblenou, Jekyll&Hyde, al CMC Gràcia i Grease al CMC de Poblenou.
Forma part de la companyia de teatre Inside Out Cía Teatral i ha format part del duet musical Marlai Acoustic com a cantant solista. També ha realitzat diverses accions d’animació en espais
com La Maquinista.
Ha creat la seva pròpia companyia d’esdeveniments i concerts Elixir Events & Concerts.
PATRICIA PAISAL
Diplomada per UAM en Educació musical i Llicenciada en Psicopedagogia per l’ UOC. Es forma en l’àmbit teatral a diferents escoles: Memory, Artmusic, Estudis de teatre, Karen Taff, Company and Company, Aules, Rocio Gómez i el Timbal. Es forma en claqué amb L. Méndez, M.Font i Ll. Canet, en cant amb Daniel Anglès, Susanna Domenech, Bill Reed (NY) i Nivell 1 i 2 de Voice Craft i en anàlisis de text i escenes amb Xènia Reguant.
Alguns dels musicals on l’hem pogut veure són: Billy Elliot al teatre Victoria com a cover de Wilkinson i alternant de Mare, Patricia amb Z i Poe el cabaret macabre a l’Almeria Teatre, Flor de nit, el cabaret, Sister Act al Teatre Tívoli de Barcelona, Pegados, un musical diferente, al Teatre Capitol de Barcelona i al Teatro Maravillas de Madrid, Goodbye Barcelona, Le Llaman Copla i Ojos Verdes amb La Barni Teatre. Amb Stage
Entertainment, ha format part de Los Miserables, al BTM Barcelona, La Bella y la Bestia en les produccions del Teatro Coliseum de Madrid i al BTM Barcelona, Mamma Mia! al Teatro Lope de Vega de Madrid i Cats al Teatro Coliseum.
També podem escoltar la seva veu en diferents doblatges com: Central Park i Schmigadoon!d’Apple TV, Frozen, en la versió catalana i Hotel Transilvania, Sony Pictures entre d’altres.
També ha realitzat coaching de veus en diversos projectes, així com d’ajudant de direcció i ha participat a diferents concerts com La nit dels malsons, Cantània 2017, o Nit de musicals al Festival Grec.
Actualment, també combina la seva feina artística amb la docència i treball de la veu en diverses escoles de Barcelona.
VINYET MORRAL FONT
Vinyet Morral Font, nascuda el 2011, s’ha format des de ben petita en les diferents disciplines del teatre musical.
Comença el seu recorregut formatiu d’interpretació amb 5 anys formant part de la companyia
GATU, d’Ullastrell. Es forma en piano i cant a WeColorMusic amb professors com Mar Puig, Núria Masip i Enric Verdaguer, i en dansa i
HipHop a Move One Dance. El 2020 va protagonitzar el capítol Cotxes Vermells del Podcast Les històries de l’Avi Josep de WeColorMusic.
Del 2020 al 2022 va formar part de Bruna, el musical, guanyador del premi a Millor Espectacle Familiar pels premis Teatre Barcelona,
interpretant el paper de Bruna, realitzant gira per tot Catalunya i amb dues temporades al Teatre Romea de Barcelona.
El 2021 estrena l’espectacle Bye Bye Monstre, de Dagoll Dagom, interpretant el paper de la Berta, la protagonista, realitzant gira per tot
Catalunya i temporada al Teatre Poliorama.
Enguany torna a formar part del repartiment de l’espectacle en la seva segona temporada. Co-presentadora de La Nit de Santa Llúcia
d’Òmnium Cultural. Edició 2021
CISCO CRUZ
Actor, cantant, músic i director. Llicenciat en art dramàtic a l’Institut del Teatre. Musicalment,és molt versàtil i toca el violoncel, piano, guitarra, percussió i baix. També fa producció musical.
En teatre s’ha pogut veure a Maremar (Dagoll Dagom), Carousel, de Daniel Anglès i Xavi Torras (FESTIVAL GREC), com a protagonista a Mayumana-Rumba!, El Petít Príncep (Àngel Llàcer) i El vol de l’àliga, del qual també n’ha fet la composició musical. També ha estat en altres projectes com Yvonne, princesa de Borgonya per Temporada Alta, El bosc de la música i Rent, de Joan Maria Segura, o El barret de palla de Florència entre d’altres.
Amb la companyia WeColorMusic el podem veure també en el seu altre espectacle d’èxit Les històries de l’avi Josep. Se l’ha pogut veure a la sèrie Com si fos ahir (TV3), 300, Història de Catalunya (TV3) i al videoclip Benvinguts al llarg viatge de Txarango i en diferents figuracions cinematogràfiques com The Pelayos o El monje. També dedica part del seu temps a la pedagogia fent de professor de música, teatre i entrenament actoral.
També estudia cant i dansa i treballa amb diversos mestres com Joan Vázquez, Isabel Soriano, Begoña López, Neus Fernández o STOMP.
NOTA DELS AUTORS
Les construccions socials i culturals marcades per la societat, la medicina, la família… nosempre encaixen amb les arrels que realment tenim; aquelles que ens identifiquen i que ens fan existir i ser qui som. Allò que ens ve determinat no sempre acaba sent el que realment ens omple, ens satisfà i ens permet viure una vida plena. L’Alan Montoliu, una persona valenta, es va enfrontar a una societat que no el deixava ser i no el permetia fer, per trobar les arrels que el van permetre
florir. Però la seva història va tenir un final injust per culpa de l’odi i la transfòbia que operen dia sí i dia també en aquesta societat en què vivim.
Mai podrem explicar-vos el patiment i l’angoixa que ell va sentir, però sí que volem donar veu a totes les realitats i lluitar per la vida digna de totes les persones.
Aquest espectacle és un homenatge a totes les persones que lluiten per desconstruir aquest sistema per fer-lo una mica més just i equitatiu.
La història de l’Alan ens va colpir des de bon principi i vam creure que mereixia ser explicada des d’un altre punt de vista, donant veu a la seva família i als seus éssers estimats
ALAN és un espectacle que ens ha permès aprendre i créixer com a equip creatiu i directiu, però sobretot com a persones. Poder-se envoltar d’un equip artístic i tècnic com el que té ALAN, és un autèntic luxe.
Totes les persones que en formen part, amb el seu talent i esforç, han fet possible que el que un dia imaginàvem, avui sigui una realitat.
Mar i Mateu
‘Dos joves creadors amb molt talent’
Recomana.cat
‘La dramaturgia de Mar Puig i Mateu Peramiquel és molt encertada
Nicolas Larruy
Fitxa artística
Dramatúrgia: Mar Puig i Mateu Peramiquel
Text: Mar Puig
Composició musical, lletres i arranjaments: Mateu Peramiquel
Direcció escènica: Mar Puig i Cisco Cruz
Direcció musical: Mateu Peramiquel
Disseny i construcció d’escenografia: Albert Ventura
Disseny d’il·luminació: Jordi Berch i Adrià Gómez
Disseny sonor: Carles Bernal
Producció musical: Fede Larocca i Mateu Peramiquel
Disseny gràfic i fotografia: Sergi Panizo
Músics en directe: Mateu Peramiquel i Danko Compta
Comunicació i premsa: aina@wecolormusic.com – Aina Font
Producció: WeColorMusic
Qui era Alan Montoliu?
Alan Montoliu Albert va néixer a Rubí el 21 d’octubre de 1998 i va morir en aquesta mateixa ciutat el 24 de desembre de 2015, amb 17 anys acabats de fer. No va ser a causa de cap accident ni problema de salut. Es va suïcidar. O, més ben dit: el va consumir la transfòbia a la qual se’l sotmetia dia rere dia.
Després d’anys de no ser vist com qui realment era, i quan finalment va decidir fer el trànsit, es va trobar amb la hostilitat d’una societat plena de judicis. Tot i el recolzament constant i l’amor incondicional que rebia de la seva família, el bullying que rebia tant als l’instituts (sí, en plural; va haver-se de canviar unes quantes vegades) com pel carrer, van acabar-lo arrossegant en una profunda depressió que va culminar en un ingrés hospitalari.
Unes setmanes després de convertir-se en el segon menor trans a Catalunya en aconseguir canviar el seu nom al Registre Civil, l’Alan es va suïcidar, esdevenint, així, un símbol de la lluita contra la LGTBIQ+fòbia.
