Cançó Original per a MIM: Solidaritat i Resiliència contra el Càncer

Compartir:

El Nadal del 2023 vam rebre un encàrrec únic per part de Group MIM, un desafiament que permetria a WeColorMusic, un cop més, portar l’espectacle més enllà de l’entreteniment.

1) Què ens va demanar el client?

Cada desembre, aquesta corporació organitza un esdeveniment multitudinari que aplega tots els seus treballadors al voltant d’una temàtica en particular. Alguna vegada havíem tingut ocasió de participar-hi, però aquell any va ser especial: ens van demanar crear una cançó original que reflectís l’esperit de la jornada: rendir homenatge a les persones afectades pel càncer i els seus éssers estimats.

La cançó serviria com a banda sonora de l’esdeveniment i acompanyaria un vídeo emotiu on els clients, proveïdors i treballadors de l’empresa se sentissin interpel·lats i poguessin col·laborar amb la causa en la mesura del possible.

Evento corporativo de Group MIM en el que WeColorMusic interpretó su cancion original.

2) Com ho vam plantejar?

Des del principi vam ser conscients de la complexitat de l’encàrrec: ens enfrontàvem al repte de crear quelcom que transcendís allò merament musical per convertir-se en un símbol de solidaritat i esperança.

Volíem una cançó que ressonés no només amb les persones afectades per la malaltia, sinó també amb tots aquells que els acompanyen, reconeixent el difícil moment que atravessen i la importància del suport mutu.

Vam optar per narrar la història des d’una perspectiva femenina, mantenint un to emotiu però sense caure en tòpics. Amb aquesta idea clara, ens vam submergir en el procés creatiu.

Mateu Peramiquel, de WeColorMusic, componiendo la canción original para Group MIM.

3) La composició

La cançó havia de sonar propera i íntima, solemne però sense ser excessivament recarregada. En conseqüència, vam limitar els instruments a piano principalment, amb alguns elements de percussió per marcar el clímax.

Pel que fa a la lletra, teníem clar que no volíem esmentar explícitament conceptes com la malaltia i el dolor, sinó més aviat expressar a través de metàfores allò que podia estar sentint algú que atravessava aquesta situació.

La cançó culmina amb un missatge d’optimisme i resiliència. Vam voler transmetre la idea que, encara que el camí pugui ser difícil, el més important és continuar endavant amb determinació i lluitar pel futur que volem, celebrant la bellesa de la vida enmig de l’adversitat.

4) El resultat

Després d’un ardu treball de composició i producció, el resultat final va superar totes les expectatives, i vam quedar commoguts en veure l’emoció amb què la van rebre tots els involucrats. En veure’l, vam decidir juntament amb el client publicar-la a totes les plataformes digitals perquè el seu missatge pogués arribar encara més gent.

A WeColorMusic estem molt orgullosos d’haver format part d’aquest projecte tan especial, i esperem que la nostra cançó pugui continuar inspirant i brindant consol als qui l’escolten. Junts, podem enfrontar qualsevol desafiament i trobar la llum fins i tot en els moments més foscos.

T’agradaria saber més sobre els nostres serveis de producció creativa?

Feu un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad