fbpx

EL TEU GRUP O ENTITAT DE TEATRE

Bruna va néixer del teatre de poble. El GATU, el Grup d’Amics de Teatre d’Ullastrell juntament amb WeColorMusic, van ser els encarregats de tirar endavant un projecte teatral únic que va aconseguir trencar amb el que mai una companyia de teatre local havia aconseguit. Una colla de nens i nenes que feien teatre al poble, dirigits per la Mar Puig i el Mateu Peramiquel, van iniciar una aventura que els portaria per escenaris d’arreu del país.

El fet de representar BRUNA arreu del país va ser una experiència fantàstica, però el que més recorden tots aquells nens i nenes és l’aprenentatge d’un musical únic, fet exclusivament per a nens i nenes d’edats entre 6 i 14 anys.

Els adults en aquest espectacle també han participat, evidentment, aquesta vegada dues persones adultes dalt de l’escenari i una desena darrera l’escenari. Regidories d’escena, escenografia, tècnics, músics, utilleria, transport, i qualsevol altre paper que us podeu imaginar.

Ara posem a disposició de tot el material i tota l’experiència que vam aprendre, perquè tu i el teu grup de teatre local pugueu portar a terme aquesta obra de teatre. Si el vostre grup de teatre pot estar format per diferents nens i nenes i també adults, aquesta és l’obra que us farà participar en tots a parts iguals i viureu una història basada en fets reals que us captivarà més enllà dels escenaris.

Per què som defensors de la pràcitca de teatre no professional?

La pràctica del teatre de manera amateur, és a dir, com a afició, ofereix diversos avantatgesmolt beneficiosos per a la salut i el ben estar personal. Aquí tens una descripció dels beneficis que pot aportar a aquelles persones que es dediquen al teatre de manera no professional:

.1
Expressió personal i llibertat creativa

El teatre amateur permet als actors explorar la seva expressió personal i gaudir de la llibertat creativa. En aquest àmbit, els participants poden experimentar i provar noves idees sense les limitacions i les expectatives que sovint s’associen a les produccions professionals. Això permet un espai de lliure expressió i de descoberta artística.

.2
Desconnectar de la rutina

Participar en el teatre amateur proporciona una oportunitat per desconnectar de la rutina diària i gaudir d’un espai de diversió i entreteniment. És una manera d’escapar-se de les preocupacions quotidianes i dedicar-se a una activitat enriquidora i gratificant.

.3
Relacionar-se amb altres persones amb interessos similars

El teatre amateur reuneix a persones amb passió per l’art dramàtic. Aquest entorn propicia l’oportunitat de conèixer altres persones amb els mateixos interessos i establir relacions significatives. Les produccions teatrals solen ser un treball col·laboratiu que afavoreix la creació de llaços d’amistat i companyonia.

.4
Desenvolupament de les habilitats de comunicació

Participar en el teatre amateur permet desenvolupar les habilitats de comunicació oral i corporal. A través de la interpretació de personatges i la interacció amb altres actors, es millora la capacitat de comunicar-se de manera clara i efectiva.

.5
Superació personal i confiança en un mateix

Actuar en un escenari, encara que sigui de manera amateur, requereix superar la por escènica i guanyar confiança en les pròpies habilitats. A mesura que els actors fan front als reptes de la representació teatral, adquireixen una major confiança en un mateix i superen les seves pròpies barreres personals

.6
Aprenentatge i creixement constant

El teatre amateur brinda oportunitats d’aprenentatge i creixement contínua. Mitjançant tallers, cursos i assajos, els actors poden aprofundir en les seves habilitats interpretatives, explorar nous estils teatrals i enriquir el seu coneixement artístic de manera constant.

.7
Desconnexió de la realitat

Participar en el teatre amateur permet als actors deixar enrere les seves preocupacions i responsabilitats per un temps i endinsar-se en el món de la ficció i l’imaginació. Aquesta escapada de la realitat pot ser revitalitzant i proporcionar un descans emocional i mental.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad