Un musical familiar de veritat

Bruna, el musical arriba al seu final.

Compartir:

La força de la passió pel teatre musical.

Bruna, un espectacle musical que va més enllà del propi teatre

Pels que no coneixeu BRUNA, és una obra de teatre musical dels autors Mateu Peramiquel i Mar Puig; tanmateix no és una creació musical habitual, bé, la creació en si, potser sí, el que és poc habitual són les formes en com s’ha dut a terme, i com les maneres de fer marquen la diferència cap a l’èxit. En aquest cas, l’èxit no el mesurem ni en premis ni en diners, l’èxit de BRUNA, ha estat la increïble tasca amb els nens i nenes d’Ullastrell, que han protagonitzat aquest musical durant tres anys, arreu dels escenaris de Catalunya i fora de Catalunya, i que aquest projecte els ha canviat la manera de veure i viure el teatre, i sobretot la manera en com teixir relacions humanes, conviure amb els teus companys i els valors del treball en equip. 

Bruna, una família que no deixarà de ser-ho.

Un musical familiar de veritat

Imatge feta de l’última funció el dia 24 d’abril del 2022, cloenda de BRUNA. Hi podem veure tota la família al complet, tant els petits actors, que ja no són tan petits i que ens han acompanyat durant els 4 anys de la producció, comptant els assajos inicials, com els seus pares, que han estat una peça clau en la convivència del grup, perquè sense la seva implicació el projecte no hagués estat el mateix.

Com va néixer aquest projecte?

Bruna és un musical que neix com a projecte comunitari entre WeColorMusic i el GATU, la companyia de teatre del poble d’Ullastrell. La Mar Puig, filla d’Ullastrell i participant del GATU d’ençà que era una nena, ha anat creixent dins de la companyia, fent obres de teatre i fins el dia d’avui, dirigint-les. La seva implicació amb el grup, un cop adulta, ha estat la vinculació amb el grup GATETS, que són el grup de nens i nenes del GATU, ni més ni menys que tots aquests nens i nenes que protagonitzen el musical Bruna, i que d’ençà que són ben petits han estat dirigits per la Mar, realitzant produccions com Matilda, El Rei Lleó, entre altres. Això els ha permès aprendre i agafar moltes taules dalt dels escenaris, fins al dia d’avui.

L’any 2018, una de les persones més emblemàtiques del grup, i sobretot del grup infantil, els va deixar. La Roser, pal de peller de la companyia va marxar de forma sobtada i va colpir els ànims d’aquests nens i nenes i de tot el grup. Precisament, aquell any 2018 va ser molt dur perquè sense la Roser i amb el 30 aniversari de la mostra de teatre d’Ullastrell, el grup no veia gens clar tirar endavant una nova producció per tota aquella colla.
Va ser en aquestes condicions quan en un sopar familiar, el Claudi (president del grup i pare de la Mar), la Mar i el Mateu va sortir el tema de què fer aquell any. Com dèiem, no hi havia massa ànims de fer res, però no es podia deixar de fer el que més representava per ells. I va ser llavors quan una idea boja d’en Mateu va començar a prendre cos.
PER QUÈ NO EL CREEM NOSALTRES?

I així va ser com es va iniciar el procés de pensar que es podia escriure un musical des de zero, i a més a més seria el millor homenatge per la Roser, teatre de creació dedicat a ella.

Així va ser com es va iniciar tot i com després de més de 3 anys aquest projecte ha portat tantes alegries i sobretot unió a un grup que d’un moment de tristor, va saber aixecar el cap de la millor manera, mantenir-se unit i fer allò que millor sabien fer, explicar històries per homenatjar a les persones més estimades.

 

 

 

 

 

Feu un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad