Search

La foto d'aquesta edició diu molt de com ens veiem entre cametes i abans de començar una funció de BRUNA, el musical. Cada funció de la gira es traça un full de ruta on la productora de l'espectacle anota els horaris idonis per a la realització de l'espectacle. L'hora de sortida, de càrrega i arribada al teatre, muntatge de so, muntatge de llums, proves de so, de llums, arribada d'artistes, les proves de micros, etc. fins a l'acabada de l'espectacle, la recollida i la tornada al magatzem a guardar tot el material. La foto d'avui és la següent:


En la imatge ens trobem en un moment que ens sol passar sovint. Els artistes ja han arribat al teatre que encara necessitem acabar d'enfocar cada una de les escenes i fer memòries de llums. Potser seguim el full de ruta, però en aquella ocasió els actors han arribat abans, o bé els actors segueixen el full de ruta i els tècnics han anat tard, ja que s'han trobat algun inconvenient imprevist que ha fet endarrerir el muntatge. En qualsevol cas, en aquesta foto tan particular veiem com els artistes més joves de la companyia s'estan a l'escenari a les fosques mentre el nostre tècnic de llums encara està fent feina amb la il·luminació de la cuina.

Podeu observar com en el moment de la foto no forma part de la funció, ja que tenim a sobre la taula un pot de cafè, un suc, una motxilla a la taula... Que algun dia començarem la funció amb attrezzo no volgut i tindrem alguna sorpresa.


Abans de cada funció de BRUNA i podria assegurar que de la majora d'espectacles en viu, es passen una mica de nervis, sobretot si hi ha alguna cosa tècnica que no esperes que falli i resulta que aquell dia no funciona. Que un micro faci algun sorollet que afecti la sonorització de l'espectacle o que un led de llums no acabi de funcionar com tocaria. Malgrat tot i totes les anècdotes de moments que semblava que no podríem fer la funció i que semblava que haguéssim d'anul·lar amb tota la platea venuda de fa dies, a 5 minuts d'obrir sala...Al final acabem fent la funció i sovint resulta que aquella funció que havia de ser un drama per qualsevol de les condicions que s'han esdevingut, acaba sent una funció increïble. Suposo que va lligat als nervis de tothom que et fan mantenir atent i amb energia per si s'ha de salvar algun imprevist. I per altra banda, quan vas a un teatre amb tot el material perfecte i sembla que hagis de fer una funció estel·lar, quan menys t'ho esperes, el micro de la protagonista arrenca amb un soroll que despentina la platea i el director assegut al piano s'ha d'aixecar i demanar disculpes al públic mentre parem 5 minuts per resoldre el problema. Coses del directe que diuen!.


Si has viscut alguna situació així, ens agradaria que la compartissis i si vols saber més coses estaremencantats de resoldre qualsevol dubte, si mai tens la inquietud de veure què passa entre cametes i abans d'una funció de BRUNA, estarem encantats de convidar-te a venir a veure-ho!

0 views0 comments

Hola, com esteu? En els dies vinents trobareu al nostre canal d'Instagram una nova secció que l'hem titulat 'LA FOTO DIU...' i traca de descriure les fotos que vam fer en una funció de Bruna, el musical per la fotògrafa Marta Vilardell, que si cliqueu al seu nom podreuconèixer la seva feina i si us agrada la seva feina doncs sempre la podeu contractar com a fotògrafa.

La primera foto d'aquesta nova secció és la següent.Ella és la Mariona Morral i és la nostra Regidora de l'espectacle BRUNA, el musical. Si voleu veure el vídeo de la secció explicant tota la feina que fa la nostra regidora, el trobareu al nostre canal d'Instagram en els dies vinents.

Que fa la nostra regidora? Doncs un munt de coses. A més a més, com que no estem pas a Broadway, la nostra Mariona té diverses tasques, peròbàsicament és la jefa del que passa a l'escenari des del muntatge fins al desmuntatge de l'obra.

Segons la Wikipedia, la regidoria d'espectacle és:


La Regidoria d'espectacles en viu és un ofici del teatre. Regidor o regidora és la denominació que rep la persona responsable de l'organització dels moviments i efectes escènics disposats pel director d'escena, garantint la integritat artística de l'espectacle en totes les seves representacions.[1] És considerada com la màxima autoritat a l'escenari i és responsable directa de l'espectacle una vegada aquest hagi començat.

Antigament el regidor assumia les funcions del traspunt o segon apunt, però avui en dia el seu càrrec configura el pas intermedi entre el director i la resta de l'equip tècnic.[2]

El terme regidor prové del francès régisseur. Encara que les funcions que du a terme siguin les mateixes aquest terme no és utilitzat arreu. A la majoria de països de parla hispana la denominació que rep aquest càrrec és la de director d'escenari, als països de parla anglesa és el stagemanager, a Alemanya és Inspizient i a Itàlia direttoredi scena.


Us deixo l'Enllaç de la pàgina completa per si voleu donar-hi un cop d'ull a tota la seva història.


Si voleu saber una curiositat de la Mariona, és que li agrada molt el vi. I és que a casa seva tenen un celler. Celler Can Morral i fan uns vins deliciosos i molts de vosaltres ja coneixeu l'experiència que fem en aquell celler.


Us convido a descobrir-los i a descobrir els seus vins ecològics que valen molt la pena.

Si voleu saber més coses sobre les funcions d'un regidor d'espectacles ens podeu escriure els vostres comentaris i encantats us respondrem les vostres inquietuds.


Moltes gràcies i fins a la pròxima edició.

0 views0 comments

Hola estimats i estimades! Bé, aquesta setmana us esperem amb l'espectacle BRUNA, el musical a Cerdanyola i ja podeu reservar la vostra entrada AQUÍ.

És totalment gratuïta però cal reserva prèvia. Afanyeu-vos que volen! Estem rebent força e-mail fent la pre-reserva. ara ja ho podeu fer vosaltres directament a l'enllaç!


Doncs bé, avui és el dia mundial de la propietat intel·lectual, un tema que ens afecta de prop ja que som creadors i com a tals doncs hem de mirar de registrar tot allò que fem i creem. Ja siguin obres de teatre, cançons o espectacles que tinguin contingut de creació.


És un tema delicat ja que al llarg de la història s'han conegut molts casos d'estafa en aquests temes ja que molts artistes desconeixedors d'aquest tema, es deixaven portar, molt sovint per persones que s'acabaven aprofitant de les seves creacions. Jo personalment no estic pas en contra del servei de management que ofereixen moltes agències o productores, les quals gestionen tots els drets d'autor, contractes artístics, etc. ara bé, com a professional del sector sempre he volgut saber una mica més sobre aquests temes, ja que mai saps com et pot afectar en un futur.


El cas més actual i que ha causat tan de rebombori és el cas de la cantant nord-americana Taylor Swift que va signar uns contractes de drets sobre les seves cançons que van acabar sense poder que ella mateixa podés reproduir-los mai més!! Això va fer que evidentment, ella anés als tribunals, però com el sector de la música avança tan i tan ràpid amb l'internat només va trobar la solució de tornar a enregistrar totes les cançons que havia fet en un inicio i que ara no podia fer servir, per tant ara fa servir les que ha tornat a re gravar. Una bona moguda tenint en compta tota la feinada que suposo aquesta infraestructura. us deixo un link on podreu veure un vídeo de youtube de Jaime Altozano explicant aquest tema, que trobo tan interessant i tant necessari si ets artista o simplement tens contingut original de creació pròpia


LINK- Los contratos FILTRADOS de Kanye West: la VERDAD de la industria discográfica - YouTube


Si us interessa aquest tema doneu-li un cop d'ull a aquest vídeo que està increïble!

pel que fa al nostre país tots coneixem a SGAE que és l'organitzadora principal que recapta els drets d'autor dels seus socis i procura pel seu benefici. I dit això entraríem en un blog que donaria per una novel·la. si ets artista simplement has de saber que SGAE és una entitat privada que gestiona els drets dels autors i autores que registrin les seves obres amb ells, ara bé, hi ha altres mecanismes per protegir les teves obres, com per exemple, la propietat intel·lectual, ells però no vetllaran perquè tu cobris ni un euro, simplement et garanteixen que la teva obra queda protegida de plagis o mals usos. La propietat intel·lectual forma part de l'administració pública i és una molt bona garantia per enregistrar les teves obres de manera segura 100%


Us deixo el link de la web - Cataluña - Registro de la Propiedad Intelectual | Ministerio de Cultura y Deporte


Bé, si us interessa aquest tema ens podeu escriure i intentarem solucionar tots els vostres dubtes. Motles gràcies i estigueu atents a les novetats de Instagram que el maig en porta moltes!!


Una abraçada i fins aviat!!

2 views0 comments
1
2