fbpx
podcast d'espectacles, música i vins

7. RIDERS TÈCNICS i CEPS MORTS

Compartir:

En el capítol d’avui us expliquem què és un rider tècnic. Un document que especifica tot el material tècnic que necessita un espectacle per dur-se a terme. Les sales de teatre també tenen el seu rider tècnic de la sala, on hi anomenen cada un del material que disposa la sala. Llavors en el moment que un espectacle ha de ser representat en una sala en concret, s’observen els dos riders tècnics i es posa en comú si la sala disposa de tot el material, o bé s’ha de llogar o comprar material restant per dur a terme l’espectacle. Ho veiem tot en l’episodi.

La Mariona ens parla que està treballant amb ceps morts i és que no estan morts del tot, però s’utilitza aquesta terminologia. Són ceps que potser se’ls ha mort una part del tronc, una branca o alguna cosa, però que les arrels encara viuen i que hi ha branques vives, perquè la Mariona està treballant amb aquests ceps més complicats que ha d’intentar fer reviure i que continuïn donant fruit.

Ho veiem tot en l’episodi d’avui. Qualsevol dubte o consulta ens podem preguntar qualsevol cosa als comentaris que podeu deixar aquí sota d’aquest post. També ens podeu seguir a les xarxes socials on ens trobareu com a

@Mateuperamiquel i @Marionamorral i les nostres empreses respectives com a @we.colormusic i @cellercanmorral

Us esperem a tots i a totes per compartir les vostres suggeriments i participacions. Moltes gràcies, ens veiem dins! Fins ara!

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad