marketing para teatros y espectáculos

5 Estrategies Tradicionals del Marketing Digital per Omplir Les Sales de Teatre

Compartir:

¡Salutacions, programadors teatrals! En un món digital, les estratègies tradicionals encara tenen un gran impacte. Aquí et presentem cinc idees de màrqueting digital més convencionals però efectives per omplir les teves sales:

  1. Campanyes de Màrqueting per Correu Electrònic Personalitzat

És important tenir un control de les persones que venen a veure teatre al vostre espai. Teniu les eines per obtenir el seu correu que és ni més ni menys que la plataforma de venda d’entrades. Per comprar una entrada se’ls ha de demanar el correu i que acceptin les condicions d’ús per poder llavors realitzar una campanya recurrent amb propostes, avantatges sobre la resta de públic que no està subscrit, i així fidelitzar cada cop més espectadors. El correu electrònic segueix sent una eina eficaç per arribar directament a la teva audiència. Crea campanyes de màrqueting per correu electrònic personalitzat segmentant la teva llista de subscriptors. Utilitza noms i detalls específics als correus electrònics per fer que els teus missatges siguin més personals. Envia notícies emocionants sobre la teva pròxima programació, ofereix codis de descompte exclusius i comparteix contingut darrere de les escenes. Manté la teva audiència informada i emocionada a través d’una comunicació directa i efectiva.

  1. Sortejos i Concursos en Línia: IMPORTANT TENIR PERFIL EN XARXES

Hi ha moltes xarxes actuals que et poden ajudar a difondre les teves idees i programacions teatrals. Selecciona la teva, pots tenir-ne més d’una clar, però informa’t on hi ha el teu públic objectiu. Per norma general, els rangs d’edats dels usuaris de les plataformes anirien més o menys així:

  • TIKTOK: de 13 a 25 anys
  • INSTAGRAM: de 20 a 55
  • FACEBOOK: de 40 a +65

Els sortejos i concursos en línia són una excel·lent manera de generar entusiasme i participació. Organitza concursos a les teves xarxes socials, demanant als participants que comparteixin publicacions, etiquetin amics o responguin preguntes relacionades amb el teu teatre. Ofereix premis temptadors, com ara entrades gratuïtes, trobades amb el repartiment o fins i tot accés a esdeveniments exclusius. Aquest enfocament no només augmenta la visibilitat dels teus espectacles, sinó que també construeix una comunitat activa en línia. Publica constantment a les xarxes per anunciar, però sobretot per generar interès i compromís amb els teus seguidors.

  1. Publicitat Segmentada a Xarxes Socials

Un dels GRANS ERRORS que es comet a la programació teatral pública d’aquest país és la manca de publicitat que es fa de les obres de teatre o espectacles que es programen. Us explicaré una anècdota que ens va passar en un poble, Sant Salvador de Guardiola  que, malgrat la seva amabilitat de voler-nos programar, la seva comunicació al municipi no va acabar de funcionar i vam acabar sent més a dalt l’escenari que a platea. Una sensació realment frustrant si heu estat mai dalt d’un escenari. I Ull que no estic dient que no féssin comunicació ni publicitat, però la que van fer no debia funcionar, per tant, cal analitzar els motius i pivotar en estratègia comunicativa per la propera edició.

No paro de sentir excuses com: ‘és que en aquest poble el teatre no funciona’, ‘és que aquí només s’omple quan portes algú de la novela’, ‘és que, és que, és que…. Són excuses d’autoengany que posen barreres a fer les coses ben fetes. La publicitat és una paraula que no sé per què en aquesta societat sembla que sigui dolenta, agressiva, desconfiada… fixa’t, atura’t un moment i digues en veu alta: PUBLICITAT. El primer que et ve al cap és la relació de negativitat que se li ha atorgat lligada amb els diners, que també té una mala fama increïble parlar de diners. En fi, que en podem parlar més detalladament si voleu en una propera edició. Deixeu-me els vostres comentaris.

S’ha de fer publicitat per captar públic nou i fidelitzar públic assistent. És vital destinar part del pressupost a campanyes publicitàries, i ara més que mai, amb les xarxes socials, la publicitat és més dirigida i fàcil de realitzar que mai. Cerca el públic objectiu i la plataforma treballarà per trobar segmentació de públic semblant que l’acostarà al teu teatre.

No n’hi ha prou en posar només un post a Instagram o encara menys, al taulell de l’ajuntament, i mensy fer-ho 3 dies abans perquè ‘no hem tingut temps…’ Avui en dia rebem tants inputs visuals que és impossible recordar tot el que veiem. Constància, anàlisi i acció. Recorda que tens un teatre en una ubicació i només has de vendre a la gent del teu municipi i rodalies! Això és molt senzill! Ja tens una segmentació feta!

  1. Contingut Exclusiu a Xarxes Socials

Aprofita el poder de les xarxes socials per compartir contingut exclusiu i emocionant. Publica vídeos darrere de les escenes que mostren el procés creatiu, entrevistes amb els actors i fragments d’assaig. L’autenticitat i la transparència poden construir una connexió més forta amb la teva audiència. A més, el contingut exclusiu crea un sentit de pertinença, fent que els teus seguidors se sentin part de l’experiència teatral abans que comenci.

5. Col·laboracions amb Comunitats en Línia

Mergulla’t en comunitats en línia relacionades amb el teatre i les arts. Uneix-te a fòrums, grups de discussió i plataformes especialitzades on la gent comparteix el seu amor pel teatre. Col·labora amb administradors de comunitats per promocionar els teus esdeveniments. Participa activament, respon preguntes i comparteix contingut rellevant. Aquesta participació autèntica pot convertir els membres d’aquestes comunitats en entusiastes defensors de la teva programació. L’altra dia en un post d’Instagram del Casino de Calaf, vaig veure un comentari que deia: ‘Feu una programació excel·lent’. Això és el que volem aconseguir, que l’espectador sigui promotor de la programació del vostre espai i per això cal oferir una mica més enllà de l’espectacle. Una experiència que convidi a difondre lo brutal que ha estat!

Espero que aquestes idees t’ajudin a seguir endavant amb la comunicació dels teus espectacles i poc a poc puguis veure quina et funciona millor i amb quina et sents més còmode. Si tens dubtes o vols més informació estaré encantat de respondre’t els teus missatges i si et puc ajudar doncs encara millor. Moltes gràcies.

 

Mateu Peramiquel, compositor y director de WeColorMusic.

Creador de espectáculos musicales. www.wecolormusic.com

 

Feu un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad