podcast de vins i música

25. Què cal saber abans de comprar una entrada i els controls de maduració

Compartir:

Les 8 coses que has de saber abans de comprar una entrada per un espectacle.

Aquests passos et serviran per aprofundir amb la teva experiència de l’espectacle o també t’ajudarà a decidir si anar-hi o no.

 1. Llegir la sinopsi
 2. Visitar la pàgina web de l’espectacle
 3. Informar-se sobre els autors
 4. Llegir ressenyes, testimonis i crítiques a la premsa
 5. Demanar opinió a altra gent que hagi anat a veure’l
 6. Informar-se sobre els intèrprets
 7. Valoració i comparativa de preus
 8. Saber on i quan es fa aquest espectacle.

El control de maduració

És l’anàlisi que es fa al raïm per veure si és òptim per collir o no. Previ a aquest control de maduració es fa control de verol, que en vam parlar la setmana passada. Quan ja a verolat pots fer control de maduració.

Depèn del control de maduració es decideix el dia de verema i això és clau pel negoci.

 1. Cal collir 100 granets de raïm. En un gotim culls un gra de dalt, un del mig i un de baix. Per què? Perquè el raïm comença a madurar per diferents parts i així aconseguim tenir una mitjana.
 2. A les últimes files de la vinya no es cullen aquests grans pel control, ja que no són representatius. Els raïms que tens a les últimes passades maduren molt diferents i no es poden comptabilitzar de representatius de tota la vinya.
 3. El mateix amb les puntes de cada fila.
 4. Amb el cistell comences a la segona passada, et saltes 3 ceps perquè estan a l’extrem i tampoc són representatius i vas de cantó a cantó collint 3 granets de cada cep.
 5. El granet del raïm es treu sense tija sobretot.
 6. Un cop amb els raïms collits es va al laboratori i s’observa el grau probable que és la relació dels sucres. Això et dirà quins graus d’alcohol tindrà el teu vi. El reflectòmetre, és una màquina que detecta els graus a simple cop d’ull.

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad