vins, cultura, musica i espectacles en un podcast

24. Què cal saber del bolo d’esdeveniment i És moment de verolar

Compartir:

En l’episodi d’avui parlem de les característiques d’un altre tipus de concert i/o bolo pels artistes.

Què cal saber per actuar en un espectacle d’un esdeveniment i/o evento

 1. Poca estona de tocar, molta estona d’esperar: molt típic en aquest tipus de concert, on l’artista passa més estona esperant que no pas tocant. Per posar un exemple:
  – et citen a les 17h
  – proves i assages fins a les 18.30h
  – esperes fins que et toca tocar cap a les 21h si tot va bé i no va amb més retard del compte.
  – actuació
  – acabes sortint d’allà a les 23h
 2. Logística d’arribada i de sortida: Molt típic que en esdeveniment important i en llocs com per exemple l’ajuntament de Barcelona, l’accés sigui dificultós, i encara més si has de portar el teclat. Accedir a la plaça Sant Jaume un dijous a les 17 de la tarda i seguint al Google maps que et porta per carrers tallats recentment i direccions contràries. Has de preveure sortir amb molta previsió. Si no has negociat zona de pàrquing, hauràs de preveure la descàrrega i la portada del cotxe al pàrquing. Per la sortida igual, ves amb compte en sortir per la porta de l’esdeveniment principal si no vols ser criticat per tots els organitzadors.
 3. S’ha de tocar un tema específic sense assaig?
  Depèn dels esdeveniments et demanen tocar un tema concret, o dos o diversos. O potser simplement t’han contractat amb el teu projecte. Totes les opcions poden ser. En el cas del programa d’avui era un tema específic per l’acte del 30è aniversari de les olimpíades de Barcelona 92.
 4. Protocols
  – Polítics: potser no en tens ni idea de com van els protocols, no passa res, ningú ho sap, però ves amb compte que tota la marabunta de polítics s’acosti amb tots els seus secretaris i el seu personal de seguretat. Procura està a una distància considerable si no vols que et cridin l’atenció o t’apartin sense embuts.- Vestimenta: Sigui com sigui un esdeveniment, el més recomanat és anar ben vestit. No cal anar de casament a menys que l’esdeveniment sigui un casament, però sí que cal vestir bé, elegant i amb concordança amb la resta de convidats, que creieu-me, ells no van a treballar, per tant, d’entrada ja aniran molt més elegants que tu.- Esdeveniments corporatius: Principalment, els esdeveniments corporatius no s’acostuma a veure el músic o artista fins a l’hora de la seva actuació. Doncs, a menys que siguis l’organitzador de l’acte o tinguis molta confiança amb el client, no t’acudeixi aparèixer a l’escenari a revisar una última hora, guarnit i maquillat davant de tots els convidats.

  – Ull amb demanar menjar: Si no has negociat les dietes, demanar menjar al mateix esdeveniment no és una bona opció. No queda elegant ni professional.

 5. I quan és l’hora del teu àpat?: Possiblement, entre que en citen a les 17h i surts a les 23h no has pensat a portar-te cap carmanyola. I si l’organització no ha pensat en tu, o bé no ho has negociat, has de tenir present que les millors hores per sopar o menjar alguna cosa són les que queden mortes entre proves de so i actuació. PEr tant, recomano moltíssim que un cop acabades les proves de so, a menys que hagis de fer quelcom més urgent, et dirigeixis a on puguis a comprar el sopar i sopis. Sigui l’hora que sigui. Una gran opció depèn on et trobis, és Glovo. Si et torbes en un poblet i en un descampat. Has llepat. Procura portar tupper.
 6. Preus de contractació: En els esdeveniments pot variar molt, però sovint són bons preus pagats. Tanmateix, les hores de dedicació també són moltes i si ho contem per hores no acaba de sortir tan fantàstic com sembla a priori. En l’exemple del pòdcast, la remuneració del pianista és de 300€ + IVA
  – 30€ de pàrquing
  10€ de transport
  10€ de sopar
  De moment et queden 250€. Si comptem les hores de dedicació. El dia de l’esdeveniment et citen a les 17h i surts a les 23h. Són 6 hores. Sense comptar les hores de desplaçament, en el cas de l’exemple del pòdcast van ser aproximadament 1 hora i 45 minuts entre anada i tornada. Ja en portem 7 hores i 45 minuts.
  L’artista va haver d’estudiar i preparar, per aquest esdeveniment, sols una cançó, però la dedicació posem que va ser de 3 hores.En total 10 hores i 45 minuts. Dividit entre 250€, surt a 23,25€ l’hora.

 

El verol

La Mariona ens parla del Verol; el moment en que el Raïm ja ha crecut, ja ha agafat la mida en funció del què ha plogut i les condicions ambientals. Aquest any el xardoner és com un gra de pèsol petit, basicament perquè no ha plogut. Ara és el moment de verolar, que vol dir concentrar sucres, disminuir l’acidesa i esperar el moment per la collita. En el moment que el raïm canvia de color és el moment del verol. Quan veus els ceps i els gotims canvien de color vas tocant els grans i vas veient el procés de verolar. La Mariona està ara pendent de tot això i veure quan fa la collita.

Recordeu la verema solidària que podeu visitar www.varemasolidaria.org

Fins la setmana que ve!

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad