fbpx
el jingle musical i els tipus de vins negres

23. Tipus de vins negres i el jingle musical

Compartir:

En l’episodi d’avui toquem dos temes molt interessants que tant si sou amants del vi com de la música, com de les dues coses, ben segur que no us pot passar per alt. Parlem de diferents tipus de vi negre i detallem què és un jingle musical i quin tipus de jingle existeixen i podem trobar al dia a dia.

Quins tipus de vins negres hi ha i de quina manera s’eleboren?

  1. Vi negre jove: L’ideal és agafar una varietat de raïm poc tànnica. Els tanins és una molècula que està a la pell del gra de raïm que provoca aquella sequedat a la boca al tast d’aquell vi. Per tant, si vols un vi jove, vols que sigui una varietat poc tànnica, perquè tindràs uns tanins molt reactius i no vols que tingui criança.
  2. Vins de criança: Aquest format és un vi negre amb bastants tanins. Totalment el contrari dels joves. Pots fer la criança amb la bota que es vulgui, de fusta, vidre, àmfores, ciment… i això també hi acabarà de donar el seu punt. Una varietat molt tànnica és el Tempranillo, per exemple.
  3. La maceració carbònica: consisteix a agafar el raïm sencer i tirar-lo a la tina directa. Tija inclosa. Ho deixes allà, ho tapes bé i ho satures amb gas carbònic. Llavors la fermentació comença al gra de raïm fins que peta el gra de la pressió. A la premsada aconsegueixes un vi molt més floral i uns aromes molt més potenciats.
  4. Blanch de nois: Agafes el gra de raïm i la a polpa és blanca, però la pell és negra. Per tant, tots els components que aporten color al raïm estan a la pell. So agafes aquest raïm i el premses, el most que et surt és blanc, però està provenint d’un raïm negre. Per tant, seria un vi blanc fet en raïm negre!

Què és un Jingle musical i quines funcionalitats té?

Un jingle és un tema musical cantat o cançó breu utilitzada amb finalitats publicitàries.

  • Pot ser de qualsevol gènere musical, de manera que s’aconsegueix que la marca sigui fàcilment recordada per les persones. Perquè el jingle sigui més efectiu, també s’hi inclou un eslògan de la marca o es repeteix una frase, per exemple : ‘’Com el vallès no hi ha res’’.
  • Solen tenir una durada entre 30 i 60 segons. 
  • L’eficàcia d’un jingle és essencial perquè s’ha d’imprimir a la memòria de qui l’escolta. Per això ha de ser clar, curt i fàcilment identificable per poder-se distingir aviat.
  • Moltes vegades s’utilitzen cançons preexistents per aconseguir atreure el públic. Altres vegades només és un eslògan musical, una frase curta en una unitat formal menor. També existeixen aquelles instrumentals utilitzades com a cortina musical.
  • Alhora, els jingles són importants perquè són part de la construcció del format radiofònic: també sintetitzen l’estil i l’ànima de l’emissora.
  • Per tot això, la creació dels jingles és confiada a professionals i és fruit d’estratègies de mercat i creativitats diferents.

Tipus de Jingles musicals que trobem al nostre dia a dia.

1. Jingle de programa. Usat per identificar un determinat programa. Ex: Ruleta de la suerte

2. Sintonia. És un document d’identitat i serveix per identificar l’emissora de ràdio.

3. Politono: tema musical que sona repetidament per avisar que està entrant una trucada al telèfon. Això es trasllada de manera més curta a la rebuda d’Sms o whatsapps, o notificacions d’applicacions.

4. Cortina musical: Aquell petit fragment musical que serveix per intercanviar de secció en un programa de ràdio i o TV o altres.

5. Audio-Espera: És la sintonia que escoltes a través del telèfon mentre esperes a ser atès per l’altra persona.

6. Audio Logo:. És una breu intervenció musical que serveix per identificar una marca al llarg del temps.

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad