fbpx
Podcast de plagues als ceps i spots musicals originals

22. Tipus de plagues que afecten al cep i l’spot del vallès del 2022: Ho tens aquí

Compartir:

Vosaltres sou de Netflix, HBO, Amazon Prime o Disney+? Bé, Ja no sabem si la Mariona contesta les preguntes perquè em coneix molt bé i vol tirar endavant el programa, però la veritat és que de moment no n’ha fallat ni una, crec.

Tipus de plagues que afecten el cep

La història ens porta un munt i infinitat de moment on les plagues han tingut un greu impacte en la producció del pagès. I en el món del vi, no és una excepció.

Els porcs senglars: a qui redimoni se li va ocórrer ajuntar un porc de granja amb un porc salvatge?, ara en són una plaga i ho podeu veure constantment a les notícies com envaeixen els turons de Collserola. Certament, només veureu això a les notícies, sovint TV3 els importa ben poc si hi ha porcs senglars al mig d’una carretera que es dirigeix al poble d’Ullastrell, ara bé, si envaeixen Barcelona, prime time! Resulta que als porcs senglars els encanta el raïm, i sense cap mena de dubte són els pitjors depredadors de la collita.

Com posar fi a aquesta plaga?

– Una de les coses més eficients, però que has de revisar cada dia, és un fil electrificat que puguis col·locar al voltant de la vinya; tanmateix, el porc gran és capaç de trencar-ho tot i fer el que sigui per un bon raïm.
– Una altra tècnica és col·locar cabells de persones que s’aconsegueixen a les perruqueries i escampar-los pel cap. L’olor dels cabells espanta els porcs, però s’hi acaben acostumant.
– Petarderes: Bombones de gas a pressió que fa espetecs que espanta els porcs, però també s’hi acostumen.

Ocells: Les xarxes són força adients per preservar el raïm dels ocells, però a vegades no pots col·locar xarxes a tot arreu.
Cabriols: Estan en auge i es mengen els brots i no tens opció ni que et creixi el raïm.
Insectes i microorganismes: La Lobesia botrana és com una papalloneta que pica el raïm i fa els ous dins del raïm. Aquest raïm es comença a podrir i es fa malbé. Per combatre la mosqueta hi ha vàries maneres, adhesiu perquè es quedi enganxada en certs punts.
Els fongs poden causar plagues molt fortes com el Míldiu.

Ho tens aquí – l’spot de turisme del Vallès Occidental

Des de WeColorMusic vam ser els encarregats de la producció creativa i ideació de l’spot de turisme del Vallès Occidental del 2022.

La dramatúrgia gira entorn d’una nena petita que viu el seu transcurs de la seva vida i es va fent gran al Vallès Occidental. En el vídeo anem passant de nena a cada vegada més adulta fins a arribar a una edat molt avançada on la nena, ja gran comparteix la seva vida i el seu entorn amb la seva besneta que torna a començar el cicle.

La composició original escrita per mi mateix, Mateu Peramiquel i la història i direcció narrativa per la Mar Puig. Per la feina d’edició i muntatge vam comptar amb la increïble Montse Capdevila.

La cançó fa referència a la mare, la mare de la protagonista que explica com la seva mare li deia que allà on vivien hi tenien de tot, paisatges increïbles, llocs que desconeixes, entorns inigualables, i en resum tot una poètica que fa realçar la importància del que tenim a prop del Vallès.

Al capítol us acosto la crítica del Diari de Sabadell, escrita per la Tona Codina i que de totes les cròniques és la que més ens agrada, ja que és la més personal i la que algú s’ha dignat a escriure alguna opinió i visió. La resta de cròniques simplement copia i enganxa notes de premsa que nosaltres mateixos hem proporcionat per explicar de què tracte.

Us deixo la crrítica AQUÍ

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad