fbpx
informació de vins i musica

19. Verema solidària i Les necessitats d’un espectacle musical

Compartir:

Vosaltres què creieu que deu seu l’expressió: ‘Fa olor a Ibiza‘?

Doncs la Mariona aquesta setmana ha acabat d’esporgar i és realment un descansa. La dita diu que a partir de juliol ja no es pot entrar a la vinya. Abans de Sant Joan s’ha d’haver esporgat, si no el brot es va fent dur i hauries d’anar amb tisores massa grans.

Aquest any sembla que tot va bé perquè no plou, però com és de costum els pagesos no estan mai contents amb res.

La Mariona ens explica un esdeveniment que va fer a Can Morral. Existeix l’associació Vinya Solidària que van crear l’esdeveniment de la Verema Solidària. Els cellers d’arreu es poden apuntar i fer aquesta verema solidària.

En què consisteix la verema solidària?

L’associació Impulsa Fundraising ha creat aquest projecte anomenat Varema Solidària

Que neix amb l’objectiu de donar suport a projectes socials que lluiten contra la pobresa. En un resum molt fàcil i ràpid la Mariona ens explica que tu com a particular vols fer una Verema Solidària perquè pots accedir a la seva web i apuntar-te a viure una experiència a la vinya.

  • Reserves una data amb el celler
  • Pagues uns diners per viure una experiència
  • En el cas de Can Morral, l’experiència serà collir el raïm, transportar-lo a la tina, fer una visita i un tast.

Com a client, vius una experiència exclusiva, els diners que pagues se’n van a Verema solidària que els destinaran a projectes socials, i a més a més amb la collida de la vinya has ajudat al pagès. D’això se’n diu Win-Win-Win. Guanyes tu com a particular una experiència única, guanya el pagès en divulgar el seu producte i en collir 4 grams menys de raïm aquell dia, guanya l’entitat social que ajuda les persones, i sobretot guanya les persones. Per tant, podríem dir que és un win-win-win-win. Excel·lent!

Can Morral ha anat a recolzar l’entitat Cura SMD que justament és d’Ullastrell i ajuda a la cura de la malaltia rara SMD que justament pateix una nena d’Ullastrell i que és una de les 3 úniques persones d’Espanya que la pateixen. Podeu ajudar-los AQUÍ

Les necessitats d’un espectacle musical

Les necessitats són els elements que habitualment trobem en la composició d’espectacles i també en altres formes d’art que expliquen històries.

  1. Feeling – Sentiment: Una musical acostuma a tenir una història amb un contingut emocional fort. Les cançons emfatitzen l’emoció. Per contra, un contingut emocionalment pobre, costa d’introduir la cançó.
  2. El sub-plot, la subtrama: Un element important. Una història secundària que passa paral·lelament a la trama principal i l’ajuda a brillar. No sempre passa però habitualment sí. En el cas de Bruna, el musical trobem dues trames però encarades una dirigida al públic infantil i l’altra enfocada al públic adult.
  3. Romance: L’amor no necessàriament ha de ser ‘chico conoce a chica‘. Amb l’exemple de Bruna trobem que no hi ha un amor tradicional de parella, però sí que l’amor esdevé un element molt important. L’amor mare filla, o àvia, neta, o l’amor als amics, etc. Podem trobar moltes classes d’amor, però aquest element és fonamental en les històries humanes.
  4. Lyrics and particularization – Lletres i particularitat: Les lletres de les cançons d’un musical han presentat especificitat de la situació dramàtica amb una construcció pensada i apropiada pel personatge que l’interpreta. Una de la màgia de les cançons de teatre musical és que tretes de context poden representar lleugerament sentiments diferents. Per exemple amb la cançó de Mare de Bruna, el musical.
  5. Música: Sembla obvi que un musical tingui música, però la pregunta que ens hem de fer és ‘hi ha necessitat de música per aquesta escena’. La cançó ha de tenir tot un significat i un pes rellevant.
  6. Comedy – Comèdia: Important que hi hagi comèdia encara que sigui una supertragèdia. Sense llum no hi ha foscor. Pot ser una gran tragèdia, però sempre hi ha d’haver el personatge còmic que transmeti aquesta brillantor. Fins hi tot, les grans tragèdia de Shakespeare tenien personatges còmics.I fins aquí, ens veiem dins del podcast amb més detalls per tots vosaltres!!

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad