fbpx
Podcast sobre vinagre i estructura musical

17. Vinagre de Mòdena i COPSE (Concepte, Plot, Estructura i Execució)

Compartir:

Amb l’arribada de la calor, vosaltres sou més de síndria o meló? La Mariona ens explica que va anar a veure la pel·lícula d’ALCARRÀS, una pel·lícula documental i ens comenta que si va sentir molt identificada, ja que tracta la història de la família d’uns pagesos. Va trobar molt necessària aquesta pel·lícula, ja que no s’acostuma a parlar del tema. És un sector potser poc representat dins de les arts escèniques.

Vinagre de Mòdena

El vinagre de Mòdena no prové del  en si, però sí que prové del most. El vinagre normal és vi oxidat. Doncs el vinagre balsàmic de Mòdena es fa amb una altra mètode i elaboració. El most es cuina i es concentra a través de l’evaporació. Es va acumulant la massa del producte quedant-se cada vegada més sòlid i un cop cuit, el most fermenta, però no fermentarà tant perquè els propis no poden fermentar tant sucre. D’aquí tanta dolçor. Per tant, prové del raïm però no del vi.

Per una producció de vinagre és aproximadament el doble de raïm per aconseguir arribar a la mateixa quantitat d’ampolles produïdes amb vi. A la zona on es produeix el Vinagre balsàmic de Mòdena tenen zones i varietats exclusives de la regió de Mòdena a Itàlia.

COPSE (Concepte, Plot, Estructura i Execució)

Són les inicials d’aquestes quatre paraules, que són els quatre elements importants a tenir en compte per la creació d’un espectacle musical.

Concepte (Concept): La idea del teu espectacle en una frase. En general, els bons musicals tenen una concept potent. Si fas l’adaptació del Petit Príncep, el concepte seria: l’adaptació musical del Petit Príncep. En aquest cas és força senzill quan parteixes d’una història creada anteriorment, que saps que la gent coneix la història. En la nova creació és una mica més complicat i esdevé més la frase-sinopsi que resumeix el ‘de què va’ l’espectacle.

Plot (Trama): La narrativa del que vols explicar. Si agafes un plot que ja existeix, tens molt de guanyat. Quan agafes un llibre i l’adaptes a teatre musical, simplement l’has d’adaptar al teu espectacle i, per tant, només necessites un bon o bona dramaturg o dramaturga per a l’originalitat de com portar-ho a escena. Es podria resumir com a art de la creació de què passarà.

Structure (Estructura): L’estructura de la història, el storyLine. Què passa en la primera escena. També pots calcular quina durada té aproximadament l’escena.

Execució: Quan el llibret està escrit, quan tot el text que sortirà a l’espectacle està escrit ja pots començar a assajar i portar-ho a l’escena.

I fins aquí, ens veiem dins i us expliquem un mica més. Qualsevol dubte o consulta ens podeu escriure i ús respondre’m tan aviat com ens doni la vida. Una forta abraçada.

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad