fbpx
Podcast de música i vins

13. Agricultura biodinàmica i Paritat en la música

Compartir:

Al capítol d’avui la Mariona ens explica que va anar a una Vineria de Manresa que fa 10 anys que va obrir i va convidar a uns quants productors a fer una mica de xerinola. Diumenge va anar a una altra fira nova de vinicultors, nous productors de vi. Ens porta el següent tema.

AGRICULTURA BIODINÀMICA

Què és?
No és innovació, però sí tornar als orígens per innovar. Es basa a crear ecosistemes i sinergies dins la vinya que eviti l’ús dels pesticides. Que no hi hagi un sol insecte, sinó diversos que es mantinguin controlats pels mateixos depredadors. Que sol estigui ple de nutrients i sals minerals i el cep es pugui auto-nutrí.
L’objectiu final d’una agricultura biodinàmica és crear un organisme-granja on tot estigui relacionat, el sol, els animals i el cosmos.

Això realment ja es feia anteriorment, simplement posem nom a una activitat ja feta pels nostres avantpassats. L’agricultura biodinàmica va més enllà de l’ecologia, és un pas més.

RAMON MIRABET EN DIRECTE i LA PARITAT EN ELS CONJUNTS MUSICALS.

El Mateu va anar al concert del Liceu del Ramon Mirabet i en parlem meravelles de l’execució d’aquest artista. Un gran directe amb 25 músics dalt de l’escenari que us recomanem moltíssim de conèixer.

Expliquem l’experiència del Mateu a l’ESMUC respecte a la paritat entre homes i dones en l’educació musical.

Us esperem a dins que ells ho expliquen molt bé!

 

 

Deixa un comentari

Més publicacions del blog

los elementos básicos de una partitura de musical

Tu Blog de Escena – Capítulo 4 – Los 5 elementos más comues que encontramos en una partitura de teatro musical

Hace cientos de años que se inventó una manera peculiar de dejar ‘registrada’ la música a través de la escritura. Fue, para mí, un desarrollo muy completo y minuciosos que con los años se ha ido desarrollando y que cada compositor de cada época, pues añadía sus cosillas y leyendas nuevas que con el tiempo han ido quedando de manera oficial. A día de hoy, la música contemporánea tiene una simbología que prácticamente nadie sabe leer, solo aquellos músicos que la estudian. Por suerte, la música más popular, más tradicional y que también refleja la música moderna, se puede aprender, en pequeño grado, en las escuelas.

Que necesita un espacio ideal de teatro

Tu Blog de Escena – Capítulo 2 – Qué aspectos técnicos mínimos debe contener un espacio ideal para programar un espectáculo musical.

En la entrada de hoy va a ser uno de esos post dónde me voy a quedar muy bien, ya que voy a escribir todo lo que debería tener una sala de teatro o espacio escénico IDEAL para acoger un espectáculo musical. D’entrada dejadme ser muy honesto y es que esto pocas veces pasa, porque un teatro es como una casa, no tiene fin, puedes ir poniendo cosas y cosas, y hacer obras y venga y más, hasta que el espacio te dice basta. Pues bien, es un poco similar, pero vamos a coger como ejemplo un teatro grande, con una programación estable potente. Aquellos teatros donde se representan los mejores espectáculos nacionales e internacionales, aquellos espacios que pueden mutar en modificar su caja negra de la noche al día para que el público pueda tener la experiencia que se merece. Empezamos.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics i per mostrar-te publicitat relacionada amb les seves preferències en base a un perfil elaborat a partir dels teus hàbits de navegació. Al fer clic al botó Acceptar, accepta aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad